95 de călăreți din 15 țări participă la Transylvania Horse Show 2017!
Intră pe bilete.ro pentru reduceri de până la 70% pentru abonamentele achiziționate în avans.
Abonamente și bilete achziționate în avans, până pe data de 10 Iunie 2017
Abonamente 17- 18 Iunie : adulți - 15 lei, adult + 1 copil – 20 lei, adult + 2 copii – 20 lei
Bilet pentru o zi (17 sau 18 Iunie): adulti – 10 lei, adult + 1 copil – 15 lei, adult + 2 copii – 15 lei
Abonamente și bilete achziționate în avans, între 10 Iunie – 16 Iunie 2017
Abonamente 17- 18 Iunie – adulti – 20 lei, adult + 1 copil – 25 lei, adult + 2 copii – 30 lei
Bilet pentru o zi (17 sau 18 Iunie) – 15 lei, adult + 1 copil – 20 lei, adult + 2 copii - 25 lei
Bilete achiziționate din data de 17 Iunie 2017
Abonamente 17 - 18 Iunie – adulți - 25 lei, adult + 1 copil - 40 lei, adult + 2 copii - 45 lei
Bilet pentru o zi (17 sau 18 iunie) – adulti – 20 lei, Copii – 10 lei
Biletele și abonamentele se pot achiziționa on-line de pe site-ul bilete.ro și de la punctele de vanzare bilete.ro.
Drept la replica cu privire la comunicatul ”TUDOR COMMUNICATION, nominalizată la PR AWARD”, comunicat emis de compania Tudor Communications
Asociația Ecvestră Hipohouse și Rumor Production în calitate de organizatori și promotori ai unui concept de eveniment hipic, inovator în România, popularizat prin intermediul a două evenimente internaționale de referintă: Transylvania Horse Show (în 2017 a VII-a ediție) și Karpatia Horse Show (în 2017 a IV-a editie), iau poziție cu privire la utilizarea imaginii Karpatia Horse Show de catre Tudor Communication, agenția de comunicare a evenimentului Balcaniada de Sărituri Obstacole 2016, prima ediție.
Tudor Communications își atribuie o contribuție în creșterea și succesul evenimentului Karpatia Horse Show, ediția 2016, prin intermediul unui comunicat de auto-promovare al serviciilor agenției. Comunicatul survine în urma nominalizării în cadrul unui concurs de PR a proiectului de comunicare al Balcaniadei de Sărituri Obstacole 2016, sub titlul “Renașterea Sportului nobil în România”.
Extragem pasajul relevant:„Putem spune că rezultatul campaniei a fost cel scontat și că avem de a face cu o reală renaștere a sportului nobil în România. Este ceva care va fi verificat în timp. Avem însă un detaliu: Karpatia Horse Show, primul eveniment ecvestru post-Balcaniadă important, a beneficiat de entuziasmul generat de competiția internațională de la Regatul Cailor. Urmarea: la Karpatia Horse Show a participat în acest an un public de 10 ori mai numeros decât la ediţiile precedente.”
Ne bucură succesul oricărui eveniment hipiccare contribuie la popularizarea echitației ca sport profesionist sau amator și nu contestăm contribuția oricărui eveniment la renașterea acestui sport în România, însă textul comunicatului denotă dorința acestei agentii de comunicare de asumare înainte de vreme (comunicarea primei ediții a unui singur eveniment de echitație) a unor rezultate certificate care, momentan, li se datorează în prea mică măsură.
Dorim să oferim tuturor celor interesați de renașterea sportului nobil în România o bună contextualizare a informației:
- Karpatia Horse Show 2016, evenimentul la care se face referire, eveniment organizat pe Domeniul Cantacuzino Florești – Prahova, s-a aflat la a 3-a editie anul acesta. Karpatia Horse Show a adunat, încă de la prima ediție (2014), 5.000 de spectatori, în cele 3 zile de eveniment, record de spectatori pentru competițiile ecvestre din România ultimului sfert de veac;
- Karpatia Horse Show a beneficiat la ediția a 2-a, în 2015 de 4 ore de transmisii live și retrospective pe canalele TVR, iar an de an adună un pachet de promovare TV, radio, print, on-line, outdoor, indoor, social media și campanii de P.R. a căror valoare s-a ridicat la câteva sute de mii de euro (ratecard);
- Totodată, Karpatia Horse Show a apărut ca o dezvoltare firească a segmentului pe care l-am deschis pe piața din România prin organizarea Transylvania Horse Show, eveniment realizat de aceeasi echipa organizatoare, în satul Prod, judetul Sibiu – la 15 km de Sighișoara, și care în 2017 va ajunge la a VII-a editie. Începând cu ediția 2014 Transylvania Horse Show adună constant, într-un sat, lângă Sighișoara, peste 4.000 de spectatori, iar competiția universitară din cadrul acestui eveniment a fost desemnată, de către Asociația Internațională a Studenților Călăreți (AIEC), în 4 din ultimii 5 ani, cel mai bun concurs din lume pe aceste segment
În concluzie, vrem sa accentuăm două lucruri în raport cu modul prin care agenția de comunicare Tudor Communication înțelege să-și promoveze reușitele în segmentul evenimentelor de echitație:
- Succesul Karpatia Horse Show și Transylvania Horse Showse datorează echipei excepționalealcătuite în ultimii 6 ani de Asociația Ecvestră Hipohouse și Rumor Production, colaboratorilor, organismelor hipice locale și internaționale, partenerilor noștri media, corporate și instituționali care ne-au sprijinit și cărora le mulțumim încă o dată pe acesta cale.
- Apreciem, susținem și încurajăm succesul promotorilor și comunicatorilor altor evenimente hipice din România, în măsura în care nu se face prin asumarea realizărilor noastre și în măsura în care asigură segmentului legitimitate și, poate, nobiliar.
Echipa de promovare a Karpatia Horse Show, Rumor Production
Transylvania Horse Show, cea mai populară competiție ecvestră
în rândul studenților din întreaga lume!
Competițiile sportive de dresaj, cross-country și obstacole la care au participat călăreți veniți din toate colțurile Europei (Marea Britanie, Germania, Irlanda, Belgia, Elveția, Finlanda, Austria, Suedia, Olanda, Spania, Norvegia), dar și din Noua Zeelandă, show-ul de acrobații ecvestre susținut de tineri din Prod care au avut la dispoziție numai trei săptămâni pentru antrenament, demonstrațiile de dresaj cu cai frizieni, spectacolul muzical emoționant cu sunete de toacă și doine au creat un eveniment unic cu aer de legendă. Și copiii au fost „răsfățați” prin ateliere de creație, plimbări pe ponei, standuri artizanale și dulciuri autohtone. Experiența autentic românească i-a încântat pe cei peste 4.000 de spectatori care au venit in inima naturii pentru a urmări spectacolul ecvestru.
„One more year” a fost sloganul cântat în cor de către studenții străini care la finalul competiției, vopsiți pe față și purtând drapelurile țărilor pe care le reprezentau au sărbătorit încheierea concursului printr-un celebru dans românesc, în frunte cu organizatorul Mihnea Vârgolici.
Pe parcursul evenimentului Transylvania Horse Show au fost trei tipuri de competiții: Concurs Complet Internațional (CCI*),Cupa României la Probă Completă, categoria Novici și Pre Novici,Concursul Internațional Universitar - Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup - România 2016), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC). De altfel din 2011, Transylvania Horse Show este o prezență anuală în calendarul AIEC (Association International des Etudiants Cavaliers) și a fost votată Competiția Anului de patru ori în ultimii cinci ani.
În cadrul Cupei Naţiunilor pentru Studenţi la Concursul Internaţional Universitar (AIEC Student Riders Nation Cup - România 2016), aurul la proba combinată pe echipe (dresaj și obstacole) a fost câștigat de echipa Germaniei. Argintul a revenit echipei Finlandei, iar bronzul echipei Irlandei. În cadrul probei de dresaj, s-a impus tot echipa Germaniei, locul doi fiind ocupat de echipa Austriei, urmată de Belgia. Primele trei locuri la proba de obstacole au fost câștigate de echipele Marii Britanii, Finlandei și Germaniei.
La individual, în cadrul probei combinate (dresaj și obstacole) s-a impus Fiona Hanigschnabl (Austria), urmată de Robin Moors (Belgia) și Tori Dixon (Irlanda). Proba de individual obstacole a fost câștigată de Fransizka Ritter (Germania), argintul a plecat în Marea Britanie, la Sophie Hall, iar bronzul i-a revenit din nou Fionei Hanigschnabl (Austria). Primele trei locuri, la proba de dresaj, au fost ocupate de Tori Dixon (Irlanda), Yolanda Palmer (Elveția) și Fiona Hanigschnabl (Austria).
România a câștigat Concursul Complet Internaţional (CCI 1*) la Transylvania Horse Show 2016 prin Sandra Takacs, cu calul Olimpia.
La această disciplină de Probă Completă concurenții au avut de parcurs trei probe: dresaj, obstacole și cross-country (probă în care călăreții trebuie să termine cursa într-un interval de timp prestabilit, sărind peste obstacole din natură: bușteni, garduri, iazuri și șanțuri, fiind astfel una dintre cele mai spectaculoase probe din concurs). Pentru a fi în clasament, cuplul cal-călăreț trebuie să parcurgă integral toate cele trei probe, iar câștigător este declarat cuplul care, după cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare. Concursul a fost organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).
Competiția Cupa României la Probă Completă, la categoria Novici seniori, a fost câștigată de românul Călin Nemeș care la această clasă a făcut echipă cu calul Funny Flight. Medalia de aur la categoria Novici juniori a fost câștigată de Sandra Takacs (România) pe calul Smucig, iar la categoria Prenovici seniori a câștigat Daria Gladun (România) cu calul Cameo.
Mai multe detalii pe www.horseshow.ro, pe facebook.com/horseshow.ro sau https://www.youtube.com/channel/TransylvaniaHorseShow
Daliana Barbuică
Communications Consultant
PR|Marketing|Event Management
daliana.barbuica@rumor.ro
+ 40 0727370325
Descarcă documentul de aici
Începe cea de-a șasea ediție a concursului hipic internațional Transylvania Horse Show
În inima Transilvaniei, în satul Prod (comuna Hoghilag), într-un peisaj de poveste, începe cea de-a șasea ediție a Transylvania Horse Show. Eveniment ecvestru internațional, competiția de anul acesta reunește 60 de tineri concurenți veniți din toată lumea pentru a trăi experiențe autentic românești.Vor avea loc trei competiții oficiale: Concurs Complet Internațional (CCI*) - Cupa României la probă completă, categoria Novici și Pre Novici și Concursul Internațional Universitar - Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup - România 2016). Vineri, 10 iunie încep probele de dresaj, de cross-country, sărituri peste obstacole, iar sâmbătă și duminică, 11 și 12 iunie, proba de Cross-Country, ce va ridica tensiunea la cote maxime. În cadrul acestei probe, călăreții trebuie să termine cursa într-un interval de timp prestabilit, sărind peste obstacole din natură (bușteni, garduri, iazuri și șanțuri), fiind astfel una dintre cele mai spectaculoase probe din concurs.
Acrobațiile ecvestre pe cai frizieni și proba de Derby în oglindă reprezintă atracțiile principale ale zilei de duminică, în cadrul căreia vor concura atât sportivi români pe cai propri, cât și străini, pe cai asigurați de organizatori. În cadrul acestei probe contra cronometru, doi concurenți vor parcurge în paralel trasee identice, cu obstacole clasice, dar și de tip cross-country.
În afara competițiilor propriu-zise, publicul va avea ocazia să petreacă un weekend special, într-unul dintre cele mei pitorești locuri din Transilvania. Demonstrații ecvestre și acrobații, ateliere creative pentru copii și plimbări cu poneii, standuri artizanale și mâncăruri tradiționale, acestea sunt doar câteva câteva dintre atracțiile pregătite de organizatori.
„Show-ul de duminică, de la Transylvania Horse Show va debuta într-un stil autentic românesc, în sunet de toacă, va continua cu doine și muzica etno-rock .La Prod vin străini pentru a retrăi experiențe despre care au citit în cărți, au văzut în filme sau le-au povestit bunicii. La final se dansează și Pinguinul, tradiție impusă de Transylvania Horse Show în cei șase ani de competiții pentru că atmosfera este relaxată și distractivă”, spune Mihnea Vîrgolici, organizatorul evenimentului. Vineri, 10 iunie accesul la Transylvania Horse Show 2016 este gratuit, iar în zilele de 11 și 12 iunie, accesul se face pe baza biletului (15 lei) sau pe baza abonamentului (20 lei pentru ambele zile), ce vor fi disponibile direct la eveniment, la intrarea in zona de competiție. Copiii sub 1.30 m înălțime au acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult. Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va începe la orele 10:00 şi se va încheia în jurul orelor 18:00.
Concursul Complet Internaţional (CCI 1*) este o disciplină de Probă Completă în care concurenţi profesionişti vor avea de parcurs trei probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet Internațional îl reprezintă Cross-Country, proba în care concurenții și caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.640 metri, cu 28 de obstacole naturale. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).
Cupa României la Probă Completă, categoria Novici și Pre –Novici– cross country, probă de obstacole și dresaj – se adresează concurenților în curs de afirmare. Organizatorii își propun să încurajeze astfel sportivii români spre această disciplină. Anul acesta s-au înscris în competiție peste 15 nume noi din România, dar și călăreți din Bulgaria, Polonia sau Franța.
Arbitrii prezenți la ediția 2016 sunt din Irlanda, Belgia, Olanda și România.Totalul membrilor delegațiilor străine ajunge la 100 de persoane și reprezintă 18 țări.
Evenimentul este organizat de Cross-Country Farm prin Asociaţia Ecvestră HipoHouse, în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cu sprijinul Federației Ecvestre Române (FER) și al Federației Ecvestre Internaționale (FEI).
Mai multe detalii pe www.horseshow.ro, pe facebook.com/horseshow.ro sau https://www.youtube.com/channel/TransylvaniaHorseShow
Daliana Barbuică
Communications Consultant
PR|Marketing|Event Management
daliana.barbuica@rumor.ro
+ 40 0727370325
Record de înscrieri la cea de-a șasea ediție Transylvania Horse Show: 36 de locuri ocupate în doar 72 de ore la Concursul Internațional Universitar
Pentru Concursul Internațional Universitar - Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2016), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), care va avea loc în cadrul celei de-a șasea ediții a Transylvania Horse Show, înscrierile s-au încheiat după numai 72 de ore, fiind stabilit astfel un nou record în istoria competiției. Este remarcabilă atenția de care beneficiază concursul din România, mai ales că acesta se desfășoară cu doar două săptămâni înainte de Campionatul Mondial Universitar din Suedia.
12 echipe formate din 36 de studenți din țări ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveția ș.a. au fost acceptate pentru a evolua în cadrul Concursul Internațional Universitar. Concurenții vor avea la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puși la dispoziția acestora de către organizator.
“Acest concurs pentru studenți este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenți și își propune să resusciteze o disciplină sportivă olimpică, foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu specialiști de top din țări cu tradiție pe această disciplină”, spune Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului.
De-a lungul celor cinci ediții de până acum ale Transylvania Horse Show, în cadrul Concursului Internațional Universitar au participat peste 200 de studenți, mulți dintre ei revenind după câțiva ani în cadrul competiței pentru profesioniști: “Atmosfera este una specială, relaxată, pe care nu o întâlnești la alte concursuri de gen. Tineri călăreți de top, călăreți profesioniști și suporteri din toate colțurile lumii vin cu drag la Prod de șase ani, pentru a participa la Transylvania Horse Show”, adaugă Mihnea Vîrgolici.
Transylvania Horse Show este un eveniment ecvestru internațional, care găzduiește anul acesta două tipuri de competiții oficiale: Cupa României la probă completă – cross country, probă cu obstacole naturale pe teren variat, probă de obstacole și dresaj - și Concursul Internațional Universitar - Cupa Națiunilor pentru Studenți, pentru acesta din urmă Transylvania Horse Show primind premiul “Concursul anului” pentru edițiile din 2011, 2012, 2014 și 2015. Pe lângă cele două competiții, la Transylvania Horse Show vor avea loc show-uri și demonstrații ecvestre.
O retrospectivă a Transylvania Horse Show 2015 puteți viziona aici: https://goo.gl/Dx8jYs
“Din 2011, Transylvania Horse Show este o prezență anuală în calendarul AIEC și a fost votată Competiția Anului de patru ori în ultimii cinci ani. Pentru mulți concurenți acesta este primul eveniment pe care îl fixează în calendarul competițional și punctul de referință al sezonului. În calitate de Director al Competițiilor AIEC, dar și prin prisma impresiei pe care mi-a lăsat-o pe parcursul vizitelor mele, recomand Transylvania Horse Show ca pe o experiență memorabilă și cred că niciun efort nu e prea mare pentru a participa la această competiție minunată”, spune Gary Flynn, Director al Compețitiilor în cadrul Asociației Internaționale a Studenților Călăreți (AIEC).
Cea de-a șasea ediție a Transylvania Horse Show va avea loc în perioada 10 – 12 iunie, la Prod, jud. Sibiu, și va aduce în România concurenți din 16 țări, precum și oficiali ai lumii ecvestre naționale și internaționale. Scopul acestui eveniment este acela de a readuce în atenția publicului larg echitația ca sport profesionist și amator. Evenimentul își propune să promoveze artiști și producători locali, să amplifice potențialul turistic al zonei, dar și să prezinte o competiție sportivă într-o atmosferă relaxantă, de vacanță, într-un peisaj inedit. Spectatorii Transylvania Horse Show vor avea la dispoziție și o zonă de chill&fun, unde se vor putea destinde atât cei mari, cât și cei mici. Satul Prod se află situat la doar 16 kilometri de Sighișoara, unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, inclus în lista siturilor UNESCO.
Mai multe detalii pe www.horseshow.ro, pe facebook.com/horseshow.ro sau https://www.youtube.com/channel/TransylvaniaHorseShow
Communications Consultant
PR|Marketing|Event Management
daliana.barbuica@rumor.ro
Aur pentru Romania la Transylvania Horse Show 2015
Bucuresti, 20 mai 2015 – Concurenti si suporteri din 14 tari au participat, in acest weekend, la Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic international din Romania, care s-a desfasurat in satul Prod, la 16 km de Sighisoara. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a peste 4000 de oameni care au venit in inima naturii pentru a se bucura de concurs si pentru a cunoaste mai bine tainele calariei.
Cea de-a cincea editie a Transylvania Horse Show a gazduit trei tipuri de competitii: Concurs Complet International (CCI*), Concurs Complet - categoria Novici si Pre Novici si Concursului International Universitar - Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2015), organizat in colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).
Calin Nemes a castigat medalia de aur la Concurs Complet International (CCI 1*) la Transylvania Horse Show 2015.
Calin Nemes a castigat, cu calul Eros, medalia de aur la Concurs Complet International (CCI 1*) in cadrul celei de-a cincea ediții a Transylvania Horse Show. Locul doi la categoria CCI 1*, la o diferenta de 27,80 puncte, a fost ocupat de Viorel Bubau cu calul Rustic. La aceasta disciplina de Proba Completa concurentii profesionisti au avut de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole și cross-country. Pentru a fi in clasament, cuplul cal-calaret trebuie sa parcurga integral toate cele 3 probe. Caștigator este declarat cuplul care, dupa cele 3 probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare. Conform regulamentului international, un calaret poate participa la acesta disciplina de Concurs Complet cu maxim 3 cai cu condiția sa parcurga integral toate cele 3 probe. Concursul a fost organizat in colaborare cu Federația Ecvestra Romana (FER) si Federatia Ecvestra Internationala (FEI).
Echipa Romaniei a castigat Cupa Natiunilor pentru Studenti la Concursul International Universitar (AIEC Student Riders Nation Cup - Romania 2015)
Aurul a fost castigat, pentru prima data, de echipa Romaniei formata din calaretii Cristian Ceausescu, Raul Ilioi and Bogdan Leonte. Argintul a revenit echipei de studenti din Germania iar bronzul echipei Austriei.
Carla Teaha
MARLA IMAGE BOUTIQUE
PR Consultant
0726 77 06 06
carlamaria.teaha@gmail.com
carla.teaha@marla.ro
Descarcă documentul aici
Tineri călăreți de top din întreaga lume vor veni weekendul acesta la Transylvania Horse Show 2015 pentru a se întrece pe cai românești
45 de tineri călăreți din 14 țări vor veni weekendul acesta în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), într-o zonă recomandată de ghidul "Lonely Planet" ca fiind ideală pentru călărie, pentru a participa la cel mai popular eveniment românesc dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai – Transylvania Horse Show.
Tinerii concurenți, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, vor concura în cadrul Concursului Internațional Universitar - Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student Riders Nation Cup - România 2015). În cadrul acestei secțiuni oficiale din concurs, caii sunt puși la dispoziție de către organizator. Concurenții au la dispoziție doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii înainte de a intra în terenul de concurs. Alegerea celor 48 de cai puși la dispoziție de către organizatori, exclusiv pentru această probă, implică testarea unui număr foarte mare de cai de sport care aparțin celor mai mari cluburi ecvestre din țară. Caii sunt foarte bine antrenați și trebuie să corespundă standardelor competiționale. La această secţiune participantii din toată lumea vor concura la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru ediţiile 2011, 2012 şi 2014 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). Acesta secțiune a evenimentului este organizată în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume.
A doua competiție oficială din concurs este Concursul Complet Internaţional (CCI 1*). Această disciplină de Probă Completă are anul acesta și caracter de concurs calificativ pentru Campionatele Balcanice de Probă Completă. Concurenţii profesionişti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet Internațional îl reprezintă Cross-Country, proba în care concurenții și caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3600 metri, cu 28 de obstacole naturale precum șanțuri, bazine cu apă, bușteni și alte obstacole din lemn masiv. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).
A treia competiție, Concurs Complet - categoria Novici și PreNovici, se adreseaza cailor si concurenților în curs de afirmare, cu mai puțină experiențâ în competițiile ecvestre de probă completă. Traseul de cross-country pentru acestă probă măsoară 2.000 metri pentru Novici, respectiv 700 metri pentru PreNovici, și numără 17, respectiv 12 obstacole naturale pentru PreNovici. Organizatorii au introdus această secțiune pentru a încuraja sportivii români să se îndrepte cu mai mult curaj spre această disciplină deosebit de spectaculoasă, dar totodată foarte riscantă.
Românii care nu vor ajunge anul acesta la Prod, în sufletul competiției, vor putea viziona pe TVR 1, pentru al doilea an consecutiv, transmisiuni în direct a unora dintre cele mai spectaculoase probe. În calitate de co-producător al evenimentului, TVR va transmite live sâmbătă începand cu ora 16:00 și duminică începand cu ora 14:30. La fel ca si anul trecut, este o premieră pentru România transmiterea televizată a probei de cross - country, telespectatorii români având până acum posibilitatea de a urmări de la competiţiile ecvestre doar probele de obstacole şi dresaj. Spectacolul ecvestru va fi completat sâmbătă cu demonstrații spectaculoase de atelaje cu 2 cai susținute de sportivi profesioniști, iar duminică va avea loc o prezentare de rase de cai.
Spectatorii au acces gratuit vineri, în prima zi de competiţii, iar sâmbătă şi duminică biletul costă 15 lei. Copiii care au înălțimea sub 1.30 m vor intra gratuit.
Organizatorii Transylvania Horse Show 2015 îi invită să petreacă un weekend de poveste în inima naturii atât pe cei pasionaţi de cai cât şi pe cei care îşi doresc să cunoască mai bine tainele călăriei. Iată câteva variante de cazare în zonă: http://www.horseshow.ro/ro/cazare
Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va începe la orele 10:00 şi se va închide în jurul orelor 18:00. Programul îl găsiţi aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general.
Transylvania Horse Show este organizat de Cross-Country Farm prin Asociația Ecvestră HipoHouse, având suportul tehnic al Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale.
Carla Teaha
MARLA IMAGE BOUTIQUE
PR Consultant
0726 77 06 06
carlamaria.teaha@gmail.com
carla.teaha@marla.ro
Descarcă documentul aici
Doar două săptămâni până la Transylvania Horse Show 2014. A IV-a ediție Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internațional din România, se desfășoară anul acesta în perioada 2-4 mai. La fel ca și în anii anteriori, competiția este organizată în satul Prod, comuna Hoghilag, lângă Sighișoara.
Concurenţi și suporteri din 19 ţări vor participa la cel mai popular eveniment românesc dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai, în apropierea unuia dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Europa, Sighişoara. Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), într-un peisaj idilic recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca fiind printre primele locuri din lume unde să călăreşti ca turist. Ajuns la cea de-a IV-a ediție, evenimentul aduce în România atât concurenți internaționali cât și oficiali ai mișcării ecvestre internaționale, prezența lor fiind garanția faptului că evenimentul se desfășoară conform standardelor internaționale. Federaţia Ecvestră Internaţională este reprezentată de delegatul tehnic, Andrew Griffiths din Marea Britanie, iar arbitrul belgian Michel Van Gerwen este preşedintele juriulul. Una dintre noutățile ediției 2014 este faptul că românii care nu vor ajunge anul acesta la Prod, în sufletul competiției, vor putea viziona pe TVR 1 transmisiuni în direct a unora dintre cele mai spectaculoase probe. În calitate de co-producător al evenimentului, TVR va transmite live sâmbătă între orele 15:30 și 16:00 și duminică între 15:30 și 17:00. Retrospectiva fiecărei zile va putea fi văzută și la Telejurnalul de la orele 20:00. Evenimentul găzduieşte 3 tipuri de competiţii oficiale, completate zilnic de o serie de demonstraţii spectaculoase şi evenimente adiacente.
1.Concurs Complet Internaţional (CCI) este o etapă pregătititoare pentru Campionatele Balcanice ce vor avea loc în Bulgaria, la jumatatea lunii mai, ultima ediție a acestora desfășurându-se anul trecut in Romania, în cadrul Transylvania Horse Show. La această disciplină de Probă Completă concurenţii profesionişti vor avea de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Punctul culminant al al Concursului Complet Internațional îl reprezintă proba de Cross-Country, la care concurenții și caii lor au de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3,600 metri, cu 39 de obstacole naturale precum șanțuri, bazine cu apă, bușteni și alte obstacole din lemn masiv. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).
2. Cupa României la Concurs Complet - categoria Novici, secțiunea din competiție care se adresează cailor și concurenților în curs de afirmare, cu mai puțină experientă în competițiile ecvestre de probă completă. Traseul de cross-country pentru acestă probă măsoară 1.500 metri și numără 17 obstacole naturale. Organizatorii au introdus această secțiune pentru a încuraja sportivii să se îndrepte spre această disciplină deosebit de spectaculoasă, dar totodată foarte riscantă.
3. Concurs Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup” - România 2014), este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune participă studenţi din toată lumea care vor concura la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru ediţiile 2011 şi 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). În cadrul acestui concurs caii sunt puși la dispoziție de către organizator. Concurentii au la dispoziție doar 5 minute pentru a se acomoda cu caii înainte de a intra în terenul de concurs. Caii sunt foarte bine antrenați și trebuie să corespundă standardelor competiționale. Alegerea celor 48 de cai puși la dispoziție de către organizatori exclusiv pentru această probă implică testarea unui număr foarte mare de cai de sport care aparțin celor mai mari cluburi ecvestre din țară.
Caii provin de la baze hipice din București, Cluj, Tâgu Mureș, Timișoara și de la clubul gazdă, Cross-Country Farm prin asociația ecvestră HipoHouse. Numărul total al concurenților și suporterilor străini depășește 100 de persoane, număr record între cele 4 ediții organizate până acum. Foarte mulți dintre studenții călăreți participanți la această secțiune concurează cu succes și în calitate de călăreți profesioniști în alte competiții ecvestre de nivel foarte ridicat, din țări cu renume în sportul hipic.
“Este foarte greu să motivezi un călăreț din vest, să nu mai vorbim despre cei de pe alte continente, să vină să concureze în România cu caii personali și totuși ne bucurăm an de an de prezența tot mai mare a acestora. Îmi doresc ca acest efort să-i motiveze și pe călăreții români să se îndrepte spre această disciplină, motiv pentru care am și introdus de anul acestă proba “Cupa României la Concurs Complet - categoria Novici”. - Mihnea Vârgolici, inițiatorul și organizatorul evenimentului.
Înscrierile pentru CCI și Cupa României la Concurs Complet - categoria Novici sunt deschise până pe data de 24 aprilie, cele pentru studenți fiind deja închise.
În premieră, anul acesta, spectacolul ecvestru va fi condimentat cu demonstrații spectaculoase de atelaje cu 2 cai susținute de sportivi profesioniști, atelaje cu ponei și alte momente inedite pregătite de organizatori. Organizatorii Transylvania Horse Show 2014 îi invită să petreacă un weekend de poveste în inima naturii atât pe cei pasionaţi de cai cât şi pe cei care îşi doresc să cunoască mai bine tainele călăriei. Iată câteva variante de cazare în zonă: http://www.horseshow.ro/ro/cazare
Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va începe la orele 09:00 şi se va închide în jurul orelor 17:30. Programul îl găsiţi aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general
Transylvania Horse Show este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale.
Descarca documentul
Experţii concursurilor hipice internaţionale vin în România la
Transylvania Horse Show 2013
Catrin Norinder: Directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI) şi una dintre cele mai importante persoane din cadrul FEI, Catrin Norinder va fi prezentă în România în calitate de observator şi invitat de onoare.
Fraţii Fell: Andrew Fell (fratele geamăn a lui Peter Fell) - Cross Country Course Designer and Eventing Official. Andrew Fell este unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de traseu cross-country la nivel internaţional, creând în mod constant trasee de cross country la cele mai cunoscute concursuri hipice din SUA, Europa şi Africa. Anul acesta pentru proiectarea traseului de cross country pentru Campionatele Balcanice organizate în cadrul Transylvania Horse Show 2013, a venit de 3 ori în ţară asigurându-se că totul decurge conform standardelor internaţionale, anul trecut el fiind delagat tehnic al FEI pentru Campionatele Balcanice organizate în Turcia.
Traseul creat de Fell este format din 29 obstacole naturale din lemn masiv, arbuşti ornamentali, căsuţe în miniatură sau mese supra dimensionate ce vor fi distribuite pe o distanţă de 3650 m, în cadrul unui circuit în aer liber. Obstacolele constau ȋn structuri solide construite din obiecte intâlinite în natură precum şi diferite obstacole cum ar fi iazuri şi şanţuri sau combinaţii ale celor două categorii, ideea probei fiind de a imita obstacolele care ar putea apărea în mod normal într-un peisaj de ţară.
Sandra Auffarth: Campioană olimpică medaliată cu aur la echipe şi cu bronz la individual în cadrul Olimpiadei organizate la Londra în 2012, Sandra Auffarth este o altă invitată de onoare la Transylvania Horse Show.
Gerd Kuest: Preşedintele juriului, alcătuit din arbitri şi oficiali din Irlanda, Austria, Polonia, Bulgaria şi România, este Gerd Kuest din Germania. Prezenţa delegatului tehnic al Federaţiei Ecvestre Internaţionale, Peter Fell din Irlanda, este garanţia faptului că evenimentul se va desfăşura conform standardelor internaţionale.
Ed Holloway: Evenimentul va fi comentat live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina “Probă completă”.
Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca unul dintre primele locuri din Europa unde să călăreşti în vacanţă şi este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române si al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Evenimentul găzduieşte 3 tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor:
1.Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marcă pentru profesionistii din Balcani, de importanţă continentală, la care s-au calificat concurenţi din România, Turcia şi Bulgaria, în urma probelor desfăşurate luna trecută în Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual, ultima ediţie desfăşurându-se în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi: dresaj, obstacole şi cross-country.
2.Concurs Complet Internaţional (CCI). La această disciplină de Probă Completă concurenţii profesionişti vor avea de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole, cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI). 3.Concurs Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup - România 2013), este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune participă studenţi din toată lumea care vor concura la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole.
Mai multe detalii pe: http://www.horseshow.ro/
Pentru informaţii suplimentare:
Carla Teaha
PR Consultant
0726 77 06 06
carlamaria.teaha@gmail.com
Pregătirile pentru Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), găzduite de România în cadrul evenimentului Transylvania Horse Show, au intrat în linie dreaptă.
În mai puţin de o lună, peste 70 de concurenţi din 19 ţări vor participa în perioada 24-26 mai 2013, la Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internaţional din România. Transylvania Horse Show, ajuns la a treia ediţie, este un eveniment de talie internaţională, dedicat sporturilor ecvestre şi iubitorilor de cai, desfăşurat într-un peisaj idilic, în apropierea unuia dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Europa, Sighişoara.Aşadar, Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), un loc recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca fiind unul din primele locuri din lume unde să călăreşti ca turist şi este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Organizatorii evenimentului se bucură de sprijinul masiv al voluntarilor atât din ţară precum şi al celor din străinătate. Evenimentul găzduieşte 3 tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor.
1.Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marcă pentru profesionişti din Balcani, de importanţă continentală, la care s-au calificat concurenţi din România, Turcia şi Bulgaria, în urma probelor desfăşurate weekend-ul trecut în Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual, ultima ediţie desfăşurându-se în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi: dresaj, obstacole şi cross-country.
2.Concurs Complet Internaţional (CCI), la această disciplină de Probă Completă concurenţii profesionişti vor avea de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).
3.Concurs Internaţional Universitar, “Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup - România 2013), este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune participă studenţi din toată lumea care vor concura la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul "Concursul anului" pentru ediţiile 2011 şi 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers) .
Preşedintele juriului, alcătuit din arbitri şi oficiali din Irlanda, Austria, Irlanda, Polonia, Bulgaria, Marea Britanie şi România, este Gerd Kuest din Germania. Prezenţa delegatului tehnic al Federaţiei Ecvestre Internaţionale, Peter Fell din Irlanda, este garanţia faptului că evenimentul se va desfăşura conform standardelor internaţionale.
Competiţia se va întinde pe 3 zile. Ziua de concurs va începe la ora 9:00 şi se va închide în jurul orei 17:30. Programul complet îl găsiţi aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general
Organizatorii Transylvania Horse Show 2013 îi invită să petreacă un weekend de poveste în inima naturii atât pe cei pasionaţi de cai dar şi pe cei care îşi doresc să cunoască mai bine tainele călăriei. Iată câteva variante de cazare în zonă: http://www.horseshow.ro/ro/cazare
Pentru informaţii suplimentare:
Carla Teaha
MARLA IMAGE BOUTIQUE
PR Consultant
0726 77 06 06
carlamaria.teaha@gmail.com
carla.teaha@marla.ro