Expo

Zona dedicata copiilor

Ateliere pentru copii

Asociația Artia va propune descoperirea si dezvoltarea potentialului creativ ce se afla in fiecare dintre noi, fie ca suntem copii sau adulti, printr-o serie de activitati pe masura. Asociatia isi propune realizarea unui atelier de Pictura pe apa. Atelierul de lucru este destinat persoanelor creative, sensibile si cu dorinţa de rafinare a talentelor lor artistice. Activitatea se va centra pe prezentarea si practicarea unei tehnici de pictura inedite, cu origini orientale stravechi – tehnica marmorarii. Pictura pe apa permite deplina libertate de exprimare cromatica si este o tehnica ce face apel la spontaneitate si imaginaţie. Preturile sunt in functie de obiectul ales, de la 10 la 30 de lei Mai multe detalii despre Asociatia Artia aici: https://www.facebook.com/asociatia.artiaAsociația Ch’artist (Paint Your Own Pottery Studio) In cadrul atelierului sustinut de Ch'artist Paint Your Own Pottery, copiii vor picta decoratiuni pregatite special pentru acest eveniment - caluti, potcoave, compozitii basorelief cu tematica si nu in ultimul rand, flori tridimensionale, toate realizate manual din ceramica alba si gata pentru a fi pictate dupa talentul si bunul plac al fiecaruia. Pretul atelierului este de 15 lei si  include toate materialele necesare desfasurarii atelierului: obiectul din ceramica ales, acuarele, pensule, accesorii (pahare, sorturi de protectie, etc). Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/ChartistStudioStore    Ateliere https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifIoana Teodorescu   

A. - ATELIER PUZZLE CALUT  
Pe un suport de hartie cartonata, imprimata cu conturul unui calut (in doua variante), copii isi vor alege bucatile potrivite de puzzle, pentru a crea un tablou. Bucatile de puzzle sunt cartoane de diferite culori, pe care acestia le vor combina si le vor potrivi, pentru a realiza un tablou personalizat din culorile preferate. De asemenea, copiii vor putea sa isi aleaga un cadru pentru tablou, din material textil adeziv, sfoara , bete de scortisoara sau alte materiale disponibile. Pretul atelierului este de 30 lei si va fi disponibil pentru un numar de 40 de copii.   

 

B.- ATELIER PALARII DE COWBOY 
Copiii vor personaliza palarii care imita pielea intoarsa, cu boruri mari si cusaturi ingrijite. Acestea vor fi personalizate de copii, cu diverse elemente precum panglici, pene, insigne, flori de fetru, accesorii din lemn etc.. Atelierul este disponibil pentru un numar e 20 de copii iar pretul este de 45 lei.  

 

 
  C. - ATELIER - POTCOAVE DE LEMN 
Potcoave din lemn de tei, in diferite nuante de maro, baituite si lucrate cu grija, cu dimensiunea de 14/12 cm, vor fi decorate cu flori, sfoara, pene si alte elemente naturale. Atelierul este disponibil pentru un numar de 40 de copii iar pretul este de 30 lei.   

 

 

 
  D. - ATELIER YOGA PENTRU COPII
Timp de 25 de minute copiii vor experimenta cea mai veche formă de mișcare, anume yoga. Pentru o stare de bine generală, vom face introducerea principalelor exercitii de bază, cu grad de dificultate mediu. Beneficiile practicării exercițiilor de yoga sunt legate de îmbunătăţirea dezvoltării echilibrului, coordonării și autocontrolului.Pe lângă dezvoltarea armonioasă a sistemului muscular, yoga favorizează o îmbunătățire a digestiei și respirației. Scopul atelierului este ca participanții să exerseze practicarea câtorva posturi de bază să și le însușească și să înțeleagă finalitatea acestora. La finalul atelierului copii vor primi o bautura sanatoasa, din ingrediente proaspete. Atelierul este disponibil pentru un numar de 10 -12 copii si pretul este de 20 lei.  

Atelierul de păsări
Povestea păsărilor din Colinele Transilvaniei pentru copii şi părinţi. Colinele Transilvaniei sunt una dintre cele mai frumoase şi preţioase zone din Transilvania, nu doar pentru cultura, cât mai ales pentru natura extrem de bogată şi darnică. Mii de păsări te încântă la fiecare pas prin zborul graţios sau prin triluri armonizate cu raze de soare jucăuşe. Te-ai gândit vreodată cum ar fi să fii o pasăre? Te invităm să explorăm împreună lumea înaripatelor prin imagini, jocuri și creații din materiale reciclabile.
Durata atelierului este de 20 minute si va avea loc intre orele 12:00 și 16:00; vineri, sâmbătă şi duminică.
Participarea este gratuită.
Cei interesați se pot înscrie in prealabil pe https://www.facebook.com/horseshow.ro/
Atelier tabacarie si cojocarie
Uwe Constantin Boghian, din Cincu - județul Brașov, croiește și coase pieptare tradiționale din piei tabăcite natural acasă. De asemenea, face curele și bice din piele de oaie și de vițel. Pe fiecare dintre acestea le coase manual cu fir de bumbac.
Medsterul popular va incerca timp de 40 de minute in cadrul atelierului sau sa va invete cate ceva din tainele mestesugului sau.
Participarea este gratuita daca ati achizitionat un alt atelier/ calarie/ pachet aventura parc. Atelierul va avea loc sambata si duminica, intre orele 14:00 si 16:00. https://www.facebook.com/wafferschmidtAventura Parc
Doritorii de senzații deosebite sunt asteptați la Aventura Park, unde vor găsi: tir cu arcul, tir cu pușca airsoft, bungee și un generos teren de volei. Pe tot parcursul evenimentului atât cei mari cât și cei mici  pot inchiria biciclete mountain-bike.
Compania Royal Kompass  este formata din tineri profesionisti cu experienta in organizarea de  evenimente sporive, recereeative si teambuilding. Membrii echipei sunt fosti sau actuali sportivi de performanta. Pe langa aptitudinile sportive personalul este specializat in psihopedagogie, dezvoltare personala si  sustinere cursuri de formatori.
https://www.facebook.com/Royal.Compass
http://www.royalcompass.ro


Excursii cu bicicleta pentru tineri şi adulţi
Vă invităm la o plimbare relaxantă pentru a admira frumoasele peisaje din jurul satului Prod. Păduri misterioase şi fâneţe ce oferă panorame demne de vederi ne vor fi decor. Vom poposi în curtea unei gospodării în Hoghilag preţ de o plăcintă, un suc răcoritor şi o poveste despre saşi şi tuberoze.
Durata: 150-180 minute. Plecarea se va face de la pavilionul atelierului de păsări.
Orar: 9:00, 12:00, 15:00, 18:00; vineri, sâmbătă şi duminică.
Cost: 40 lei/pers  


Drumeţie pentru adulţi şi copii
Observarea naturii dimineaţa pe răcoare, când soarele e sus pe cer sau în lumina caldă a apusului de soare, reprezintă o experientă unică. În orice moment, neprevăzutul poate aduce în fața ta delicateţea unei caprioare, foşnetul melodios al pădurii, zborul iute al unui pescăruș albastru sau sunetul ascuţit al cucuvelei. Vei avea parte de un  spectacol fascinant. In toată această experienţă vei avea alături un ghid specializat.
Durata: 130-150 minute. Plecarea se va face de la pavilionul atelierului de păsări.
Orar: 9:30, 16:00, 18:30; vineri, sâmbătă şi duminică
Cost: 30 lei/pers

Tur de noapte, la pas prin Sighişoara
„[…] Cronicarii au numit-o în vechime „Castrum Sex” .
Din istorii se mai știe, că a fost călcată des.
Geologii au numit-o sacră „Perlă Transilvană”
Iar poeții scris-au ode...”Ah frumoasă Sighișoară!”
[…] Se-aud roțile de care urcând grele prin cetate
Ducând donițe cu lapte și pitele frământate.
Dava mea cu piatră roasă, sacră e, ca un altar,
De veniți la Sighișoara, plecați încărcați cu har.”
Gabriella Costescu
  Te așteptăm la ceas de seară să îți împărtășim povestea burgului medieval. Poate o vizitezi acum pentru prima dată sau poate o ştii ca fiind vibrantă şi mereu plină de maşini şi turişti, dar acum ai ocazia să descoperi cetatea Sighişoarei în linişte şi pe îndelete. Află despre fapte nescrise ale breslelor şi breslaşilor, bucură-te de poveşti felurite despre sighişoreni de-a lungul vremii, alături de un personaj inedit, care, timp de aproximativ 2 ore, te va purta într-o plimbare captivantă pe strazile oraşului istoric.
Durata: 100-120 minute
Orar: 21:00, 23:00; sâmbătă şi duminică
Cost: 30 lei/pers (copiii gratuit)
Grup: minim 10, maxim 35 de persoane
 Cină în Coline
Transylvania Horse Show și Colinele Transilvaniei vă invită să savurați bunătățile Transilvaniei.
  4 pachete disponibile
Rezervare cu minim 24 de ore înainte. Disponibil vineri şi sâmbătă, de la orele 19:00

1. Pachet Natural - 60 lei/ pers, Ferma ecologica Țopa
Meniul include selecție de brânzeturi produse local, un preparat pe baza de carne, unul vegetarian și desert, cafea, ceai, suc de fructe. Capacitate locație: 40 persoane pe seară Prețul include transferul oaspeţilor (de) la pensiune/hotel. *prețul nu include băuturi alcoolice
2. Pachet Autentic - 95 lei/pers*, Copșa Mare Guesthouses
  Meniu de 4 feluri:
- aperitiv (salată de vinete sau zacuscă sau slănina, fasole batută, etc) cu pahar de țuică
- ciorbă
- fel principal cu carne
- desert cu cafea și ceai
Capacitate locație: 20 persoane pe seară
*prețul nu include băuturi alcoolice
Transportul nu este inclus.
 
3. Pachet Exclusiv – 25 sau 35 de euro, în funcție de meniul ales, Valea Verde Resorts
- un pahar de vin din partea casei
- 3 feluri:
Truffled celeriac soup with a homemade Parmesan cracker
Slow braised beef cheeks, glared young carrots, twice baked potatoes
Transylvanian Panna cotta with marinated local fruits
- 5 feluri:
Carpaccio of Transylvanian Black Angus with a small salad
Truffled celeriac soup with a homemade Parmesan cracker
Slow braised beef cheeks, glazed young carrots, twice baked potatoes
Transylvanian Panna cotta with marinated local fruits
A selection of Transylvanian cheeses
  Capacitate locație: 40 persoane
Transportul nu este inclus.
  Rezervă acum cina ta în Colinele Transilvaniei! Pentru rezervari și informații
Prin telefon: 0721656416
Pe mail: - colineletransilvaniei@gmail.comtransylvanianhighlands@gmail.com
Pe Facebook: @colineletransilvaniei @transylvanianhighlands          
 

Zona artizanalaKo Rada
Korada este despre bijuterii moderne care te inspira sa-ti exprimi personalitatea si pasiunile. Bijuteriile Ko Rada pot fi cadouri amuzante, potrivite pentru toate varstele. https://www.facebook.com/decoreaza.singur   

 

 

  Manuroartis 
Manuroartis reprezinta mana care transpira in procesul creatiei, care oboseste gravand sau sculptand, care mangaie lemnul si piatra si care sta aplecata deasupra ochilor cand vrea sa cucereasca orizontul artei. Aceasta mana sculpteaza lemnul, piatra, marmura, indoaie si graveaza argintul si aurul, scutura fruntea si parul de praf de os si sterge ochii inlacrimati ca nu a putut sa sculpteze mai bine. http://manuroartis.deviantart.com/ https://www.facebook.com/Manuroartis/Transylvania Horses
Suveniruri, bijuterii, accesorii cu teme ecvestre. https://www.facebook.com/TransylvaniaHorseAdventure 

Razvan Stoian - tablouri faine cu cai

  Rex Histranorum – bijuterii lucrate manual, accesorii din margele sticla  I.I. Bajenaru V. Alexandru Andrei -  Bijuterii lucrate manual din pietre semipretioase, cristale, margele de nisip cu accesorii argintate; fimo si materiale textile https://www.facebook.com/paradisulbijuteriilor.ro/ 

 

Savonia
Taramul Savonia este locul în care toate minunățiile naturii ne sunt la îndemână, iar procesul creației vine de la sine. Grija noastra este ca fiecare produs 100% natural Savonia sa poarte pâna la client toata bogația plantelor și toată pasiunea noastră. https://www.facebook.com/TaramulSavonia/   Bunătăți și delicii  Gastro Mobil ne delectează cu bulz, burgeri, grill și clătite. Bucătăria de la Bistro Simone se anunţă de pe acum tânără, proaspătă, aducând laolaltă tot ce au găsit mai gustos și mai îmbietor în călătoriile lor.
La THS veți mai găsi produse tradiționale românești, cafea la nisip, bragă, vată de zahar, porumb fiert, popcorn, gogoși, langoși, kurtos kalacs, dulciuri cu specific turcesc, turtă dulce și multe multe altele.Magazine articole sportive  Pentru-cai.ro
Fie ca vorbim despre proiectarea sau constructia unei baze hipice “la cheie”, despre dotari de ultima ora sau achizitionarea unui mijloc de transport pentru cai, Pentru-cai.ro este solutia optima pentru orice proprietar de cal care doreste sa investeasca in calitate. Produsele comercilizate de Pentru-cai.ro sunt prezente in cele mai cunoscute baze hipice din lume. Te asteptam la standul nostru in cadrul Transylvania Horse Show! Reprezentantii nostri iti stau la dispozitie pentru identificarea solutiilor tehnice si financiare optime astfel incat visul tau sa devina realitate