Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), un loc recomandat de ghidul "Lonely Planet" ca fiind unul din primele locuri din lume unde să călăreşti ca turist şi este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Organizatorii evenimentului se bucură de sprijinul masiv al voluntarilor atât din ţară precum şi al celor din străinătate.

  Evenimentul găzduieşte 2 tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor.

1. CCI1* Calareti profesionisti vor concura la dresaj, cross-country si obstacole in cadrul Concursului Complet Internațional, categoria o stea (CCI 1*), organizat ȋn colaborare cu Federația Ecvestrӑ Romȃnӑ (FER) și Federația Ecvestrӑ Internaționalӑ (FEI). 

2. AIEC SRNC Tineri calareti din peste 15 tari vor concura la dresaj si obstacole in cadrul Cupei Națiunilor pentru Studenți” (Student Riders Nations Cup - SRNC), organizat ȋn colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).
Preşedintele juriului, alcătuit din arbitri şi oficiali din Belgia si Irlanda, este Michel Van Gerwen din Belgia. Prezenţa delegatului tehnic al Federaţiei Ecvestre Internaţionale, Peter Fell din Irlanda, este garanţia faptului că evenimentul se va desfăşura conform standardelor internaţionale.